Start werkzaamheden fase 4
25 juli 2024

In het gebied ‘’Braassemerland’’ ontwikkelt Braassemerland V.O.F. gronden voor woningbouw. In augustus 2024 starten de werkzaamheden voor de voorbelasting door aannemer JdB Groep, om de gronden voor te bereiden op de woningbouwontwikkeling. Na de zomervakantie wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd door Braassemerland V.O.F. in samenwerking met de gemeente Kaag en Braassem over de woningbouwplannen in fase 4.

Werkzaamheden vanaf augustus 2024: voorbelasten

Vanaf augustus 2024 starten de werkzaamheden van het voorbelasten van de gronden in fase 4. Dit betekent dat de grond wordt opgehoogd met zand om het gebied voor te bereiden op de bouw van de woningen. Om verstuiving van zand tegen te gaan, wordt tijdens de werkzaamheden het zand besproeit en na het aanbrengen van het zand een antistuifmiddel aangebracht. Daarnaast worden er damwanden geluids- en trillingsarm aangebracht. Aannemer JdB Groep is geselecteerd voor dit werk. Om het bouwverkeer zoveel als mogelijk te beperken, wordt het zand aangevoerd over het water Braassemermeer. Overige materialen, zoals de aanvoer van damwanden en machines, worden via de Braassemdreef en Zuidoever over de bouwweg naar fase 4 gebracht. Tijdens het aanbrengen van de damwanden is de watergang nabij de heistelling afgesloten voor vaarverkeer. Zie ook dit kaartje.

Vanaf 19 augustus start JdB Groep met de aanleg van de overslagconstructie aan het Braassemermeer. Vanaf 2 september start de levering van het zand. In de week van 9 september start JdB Groep met het aanbrengen van de damwanden, deze werkzaamheden duren ongeveer 8 weken. Het aanbrengen van het zand is naar verwachting begin 2025 afgerond. Hierna start de consolidatietijd (tijd die nodig is voor stabilisatie van de grond) en kunnen eind 2025 de damwanden weer worden verwijderd.*

Aannemer JdB Groep verspreid in de week van 22 juli huis-aan-huis brieven naar de directe omgeving over de werkzaamheden. Deze brief kunt u ook hier lezen. Door het nemen van diverse maatregelen wil JdB Groep de overlast zoveel als mogelijk beperken. Mocht u desondanks nog vragen/opmerkingen hebben over dit werk, dan kunt u contact opnemen met JdB op het nummer 06-46283630.

Vooruitblik en Informatiebijeenkomst fase 4

Na afronding van het voorbelasten worden de gronden nog verder bouwrijp gemaakt, zoals de aanleg van nuts en riolering. De bouw van de woningen zal naar verwachting in 2026 van start gaan. Naar verwachting organiseren wij na de zomervakantie in samenwerking met gemeente Kaag en Braassem en de woningbouwontwikkelaars een bewonersbijeenkomst om u te informeren over de plannen voor fase 4 en het proces. Wij informeren u via deze website en via de communicatie kanalen van de gemeente over de datum van deze bijeenkomst.

*De aangegeven planning/termijnen in dit bericht is onder voorbehoud van wijzigingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Via de website www.aandebraassem.nl/nieuws houden wij u periodiek op hoofdlijnen op de hoogte van de ontwikkeling Braassemerland.