Omgeving

Vanaf de A4 had u niet gedacht dat er zoveel moois achter de afrit Roelofarendsveen zou liggen. Wanneer u net iets verder komt ziet u daar het dorp Roelofarendveen, onderdeel van de Gemeente Kaag en Braassem, gelegen in de Provincie Zuid-Holland. Gelegen aan het Braassemmermeer is de watersport een van de vele kenmerken die in het karakter van het dorp zijn verankerd. Daarnaast is Roelofarendsveen vanuit historie een tuindersdorp geroemd om haar grote aandeel in de Nederlandse tulpenproductie. Het kassengebied verplaatst zich meer richting de A4 en het oude kassengebied aan het Braassemermeer ondergaat nu de transformatie naar een woongebied.

De omgeving biedt iedere keer weer nieuwe ontdekkingen. Het landschap rond het dorp strekt zich uit en nodigt uit tot allerlei sport- en recreatieactiviteiten. Zo fietst u via het fietsknooppunten netwerk over dijken en langs sloten door de vele dorpen in de gemeente.

Naast recreëren bent u, door de gunstige ligging bij de A4, in een mum van tijd bij Schiphol, Amsterdam, Leiden en Den Haag.

Kijkt u voor meer informatie over de omgeving bij de verschillende onderdelen.

Kaag & Braassem

Kaag en Braassem bestaat uit elf kernen. De naam staat onder meer voor het recreatieve karakter van de gemeente. Het Braassemermeer en de Kagerplassen zijn de twee grote wateren waar volop gerecreerd wordt. Roelofarendsveen, waar ‘Aan de Braassem’ gerealiseerd wordt, is een van de grootste kernen in de gemeente.

De gemeente Kaag en Braassem is op 1 januari 2009 ontstaan uit de fusie van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude. De naam staat onder meer voor het recreatieve karakter van de gemeente. Het Braassemermeer en de Kagerplassen zijn de twee grote wateren waar (vooral in het zomerseizoen, maar ook bij stevig winterweer) mensen van heinde en verre naartoe komen om op het water te vertoeven of een toertocht te schaatsen.

Kaag en Braassem bestaat uit: Bilderdam, Hoogmade, Kaag, Leimuiden, Nieuwe Wetering, Oud Ade, Oude Wetering, Roelofarendsveen, Rijnsaterwoude, Rijpwetering en Woubrugge.

Roelofarendsveen is een van de grootste plaatsen in deze gemeente. Hier bevindt zich ook het gemeentehuis.