Werkzaamheden fase 4
3 september 2024

De werkzaamheden in fase 4 voor het voorbelasten (ophogen van zand) zijn gestart. In het vorige bericht kondigden we dit werk al aan: https://aandebraassem.nl/2024/07/25/start-werkzaamheden-fase-4/

Aanvoer zand via het water
Om het bouwverkeer door de wijk te beperken, wordt het zand aangevoerd per schip. Zoals te zien op bovenstaande foto. Dit zand is nodig om het gebied te kunnen voorbelasten. Het voorbelasten van de grond is belangrijk om de veenachtige grond voor te bereiden op de woningbouw.

Varen tijdens aanbrengen damwanden
Bewoners hebben vragen gesteld over het gebruik maken van hun boot tijdens de werkzaamheden. Mede hierdoor heeft aaannemer JdB groep besloten de watergang niet af te sluiten tijdens de werkzaamheden aan de damwanden. Het aanbrengen van de damwanden vindt plaats vanaf de week 9 september en zal naar verwachting tot 1 november duren. Buiten de werktijden is het gewoon mogelijk om door de watergang te varen. Daarnaast is het ook tijdens het aanbrengen van de damwanden mogelijk om gebruik te maken van de watergang, alleen op dat moment willen wij u vragen extra goed op te letten bij de werkzaamheden, zoveel mogelijk afstand te houden en niet stil te gaan liggen. Dit is belangrijk om de veiligheid voor u en voor de medewerkers te borgen. Bij de watergang zijn daarom ook borden geplaatst dat het verboden is om af te meren. Lees de volledige brief van JdB groep hier. 

*De aangegeven planning/termijnen in dit bericht is onder voorbehoud van wijzigingen, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Via de website www.aandebraassem.nl/nieuws houden wij u periodiek op hoofdlijnen op de hoogte van de ontwikkeling Braassemerland.